Yetişkin Bireysel Terapi
Sağlınız İçin Yardım Alın
Hepimizin terapiye başvurma sebebi birbirinden farklıdır. Her danışan ve onun üzerine çalışmak istediği sorun, kendine ait özellikler taşımaktadır. Terapilerimizde bu gerçeği dikkate alarak, her danışanın kendi özel ihtiyaçlarına uygun olarak bir terapi planı düzenlemekteyiz.
Bireysel psikoterapiye depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikolojik problemlerden kurtulmak için başvurulabileceği gibi, kendinizi daha iyi tanımak, anlamak, daha doğru kararlar almak, insanlarla ilişkilerinizi düzenlemek için de başvurabilirsiniz. Bireysel terapi içgörü kazandırır, farkındalığı arttırır. Böylelikle hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeylerle ilgili daha bilinçli bir şekilde harekete geçebilirsiniz. Bilinçdışındaki bilgilere ulaşıp geçmiş yüklerinizden kurtulur; ruhen çok daha sağlıklı bir birey olarak hayatınıza devam edersiniz.

Hangi Problemlerle İlgili Bireysel Terapi Alabilirim?
- Depresyon, Kaygı Bozuklukları
- Obsesif Kompulsif Bozukluk
- Kişilik Bozuklukları
- Öfke Kontrol Problemi
- Uyku Problemleri
- İlişki Problemleri
- Cinsel Problemler
- Panik Atak
- Yeme Bozuklukları
- İletişim Problemleri
- Özgüven Problemleri
- Fobiler
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Performans Kaygısı
- Vajinismus
- Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
- Odaklanma Sorunları
- Yas Sürecinin Yönetilmesi
- Varoluşsal Problemler
- Sınav Kaygısı,
- Motivasyon Eksikliği
- Bağımlılıklar
- Lohusalık Sendromu
- Tükenmişlik Sendromu
Bireysel terapi nasıl yapılır?
Bireysel terapi, psikoterapi yöntemleri içinde en yaygın kullanılanlarındandır. Bu terapide, danışanın herhangi bir konuda karşılaştığı sorunları ve içsel çatışmaları ele alınır. Psikoterapist, ilk etapta, danışanın beklentilerini ve terapiyle neleri değiştirmek istediğini öğrenir, sorular yönlendirir, danışanı ve geçmişini tanımaya çalışır ve bir yol haritası oluşturur.
Bireysel terapi süreci, 50 dakikalık seanslardan oluşur. Terapist ve danışan kendi takvimlerine göre randevularını oluştururlar ve düzenli görüşürler. Danışanın etkin katılımı, çabası çok önemlidir. Danışanların kaç seans terapiye gelmeleri gerektiği, onların konularına ve terapiye gösterecekleri direnç ya da uyum davranışlarına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle danışanlarımız 8-12 seansta terapi hedeflerini gerçekleştirip süreçlerini sonlandırmaktadır.
Farklı terapistlerin farklı çalışma şekilleri olabilir. Terapi yöntemleri, aldıkları eğitime göre farklılık göstermektedir. Ofis asistanımız ile iletişime geçtiğinizde, kendisi size terapistlerimiz ve çalışma yöntemleri ile ilgili detaylı bilgi verip, sizin en doğru terapist ile eşlemeniz için elinden geleni yapacaktır.
Bireysel terapinin esasları nelerdir?
Bireysel terapinin esasları, danışanın kendi iç dünyasını keşfetmesine yardımcı olmak ve onun psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak üzerine odaklanmaktadır. Bu esaslar şunlardır:
- Terapi, danışana ne yapması gerektiğinin söylendiği veya tavsiyeler verildiği bir süreç değildir. Terapist, danışana öğüt vermek yerine ona doğru kararlar alması için destek olmaya çalışır.
- Terapist, danışanı yargılamaz, suçlamaz veya eleştirmez. Danışanın kendisini özgürce ifade edebilmesi için güvenli bir ortam sağlar.
- Terapist, danışanın belirli şekilde davranması veya düşünmesi için teşvik etmez. Terapide amaç, danışanın kendi normallerini ve düşüncelerini ortaya koymasına yardımcı olmaktır.
- Terapistin görevi, danışanın içindeki değişim için gerekli enerjiyi ve gücü ortaya çıkarmaktır. Terapist, danışana rehberlik eder ve destek sağlar, ancak değişim süreci danışanın kendisine aittir.
- Terapi sürecinde önemli olan, danışanın ne düşündüğü değil, nasıl düşündüğüdür. Altta yatan motivasyonların farkına varılması amaçlanır.
- Bireysel terapiler, tek yönlü bir eğitim süreci değildir. Terapi süreci, danışanla birlikte oluşturulan karşılıklı diyalog ortamında gerçekleşir. Terapist, danışanın ihtiyaçlarına göre terapi yöntemlerini belirler ve danışanın katılımını sağlar.
Meraklısına Psikoloji
Kurucumuz Uzm. Kln. Psk. Nazlı Kocabaşa, Meraklısına Psikoloji Youtube kanalında bireysel psikolojik sorunlardan bahsediyor.
Klinik Psikologlardan Profesyonel Destek
Neden Bize Danışmalısınız?
Tempora Psikoloji, 2014 yılında Uzm. Klinik Psikolog Nazlı Kocabaşa tarafından kurulmuştur. Herkesin, konusunda uzman kişilerden çevrimiçi ya da yüzyüze görüşmelerle psikolojik destek alabilmesini hedefler.
Tempora Psikoloji, 2022 yılında ekibini büyütmüş, yetişkin bireysel terapi, çocuk-ergen terapisi, çift-aile terapisi, ebeveyn danışmanlığı, grup terapisi ve diyet-beslenme danışmanlığı alanlarını da bünyesine katmıştır.
İletişim
Profesyonel Psikolog Danışmanlık
Neden Bize Danışmalısınız?



İletişim
Meet Our Counselors

Clinical Psychologist

Clinical Psychologist

Clinical Psychologist
